Ambulans Şoförleri İsyan Ediyor

  09.02.2017   4700 okunma   

Hayat kurtaran ambulans şoförleri yandı.

Günde binlerce kişinin hayatını kurtarmak üzere yola çıkan ambulans şoförleri hız sınırını aşarsa ya da kaza yaparsa hem para cezası ödeyecekler hem de kaza yaptıkları aracı yaptıracaklar.

ŞOFÖRLER İSYANDA

Her türlü cezayı göze alarak can kurtarmaya devam eden ambulans şoförleri, “Ceza yemekle hastaya yetişmek arasında ikilemde kalıyoruz. Suçlu olduğumuzda tabiî ki cezaya razıyız ancak biz can kurtarmak için hız yapıyoruz” ifadelerini kullandılar. Yetkililer ise, kanun bu yönde olduğu için tüm şoförleri bu konuda uyardıklarını açıkladılar.

CANLARI PAHASINA

Onlar hayat kurtarmak için canları pahasına çalışıyor. Kimi zaman hasta yakınları tarafından darp ediliyorlar, kimi zaman ise ‘Neden geç kaldınız’ diye kurşunlanarak öldürülen bile var. Ambulans şoförleri tüm bunları göze alırken bir de hız yaptıkları gerekçesiyle ya da geçiş üstünlüğü olmasına rağmen kırmızı ışıkta geçerken kaza yaparsa işte o zaman yandılar!

15 BİN LİRA CEZA

Trabzon’da bir hastayı almak için 112 Acil Servis İstasyonu’ndan yola çıkan ambulans 70 kilometre hız sınırı bulunan Tanjant mevkiinde 78 kilometre hızla gittiği için radar cezası yedi. Bunun yanı sıra kırmızı ışıkta geçiş üstünlüğü olmasına rağmen kazaya karışan ambulans sürücüleri 15 bin liraya kadar para cezasına çarptırılıyorlar.

kaynak: medyatrabzon.com/06.02.2017