Bülent Uçar'ın kalbi hukuksuz ihraca dayanamadı

  20.02.2017   1630 okunma   

KHK’lerle ihraç edildikten sonra hayatını kaybeden SES Malatya eski Şube Başkanı Bülent Uçar son yolculuğuna uğurlandı.

675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamudan ihraç edilen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Malatya Eski Şube Başkanı Bülent Uçar hayatını kaybetti. 4 aylık ihraç sürecine ve haksızlığa daha fazla dayanamayarak kalp krizi geçiren Uçar, memleketi Malatya’nın Doğanşehir İlçesi Polatdere Mahallesinde toprağa verildi.

Uçar’ın cenazesine KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, sendika ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Cenazede konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, hükümetin ‘FETÖ’yle mücadele adı altında çıkardığı KHK’lerin son kurbanının Bülent Uçar olduğunu söyledi.

“İktidar sözcülerinin basit bir eşyaymış gibi anlattıkları, ‘kurunun yanında yanan yaş’ benzetmesi, haksızca ihraç edilen on binlerce insana verdikleri değeri gösteriyor” diyen Ağbaba, “Bu insanlar ne yer ne içer, sokakta mı kalırlar umurlarında değil. Vicdanlarını askıya asmış bu iktidar yöneticilerinin tek derdi iktidarları ve koltukları. Bülent Uçar, ülkemizde yok edilen adaletin, yaratılan baskı ortamının, beslenen kin damarının son kurbanıdır” dedi. (HABER MERKEZİ)

kaynak: evrensel.net/19.02.2017