Tunus'ta Sağlık Çalışanlarından Gözaltı Protestosu

  16.03.2017   1399 okunma   

Yüzlerce sağlık çalışanı, 2 meslektaşlarının gözaltında tutulmasını protesto etti.

Tunus'ta yüzlerce sağlık çalışanı, yanlış tedavi uyguladıkları iddiasıyla gözaltında tutulan 2 meslektaşlarının serbest bırakılması için hükümet binası önünde gösteri düzenledi.

Ülkedeki 3 büyük sağlık sendikasının ortak düzenlediği gösteriye katılan yüzlerce sağlık çalışanı, 2 meslektaşlarının gözaltında tutulmasını protesto etti.

Doktorlar ve Eczacılar Genel Sendikası Genel Sekreteri Habibe el-Mizuni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Meslektaşlarımız Salih Abdullavi ve Selim Hamruni'nin serbest bırakılmasını, sağlıksektöründeki yasal boşluğun doldurulmasını, hastanelerde genel olarak sağlık alanında gerçek ve köklü iyileştirmenin yapılmasını istiyoruz." dedi.

Hükümetin bu isteklere ilişkin hiçbir girişimde bulunmadığını ifade eden Mizuni, sağlık sektörü ile hastanelerdeki mali sıkıntıların bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Gösteri öncesinde sağlık sendikalarının yayımladığı ortak bildiride, adı geçen doktorların derhal serbest bırakılmasını, yanlış tedavi şüphesiyle kanuni inceleme sırasında gözaltına almadan vazgeçilmesini, mesleki sorumluluklar ve hasta haklarına ilişkin kanunun ivedilikle çıkarılmasını talep etmişti.

Bu arada, Tunus Tıp Kadroları Koordinasyonu, gösteriler sırasında düzenlediği acil toplantının ardından söz konusu gerekçelerden dolayı 22-23 Mart'ta ülke genelinde grev yapma kararı alındığını açıkladı.

Şubat ayında başkentin güneyindeki Kabis vilayetinde özel bir hastanede görev yapan anestezi uzmanı ve yardımcısı, uyguladıkları yanlış tedavi sonucu bir hastanın ölümüne neden oldukları gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

kaynak: saglikaktuel.com/16.03.2017