Doktoru darbeden 3 kardeşin yargılanmasına devam edildi

  23.03.2017   2096 okunma   

Bir doktoru darbettikleri iddia edilen 3 kardeşin yargılanmasına devam edildi.

Adana'da bir doktorun darbedilip iki kaburga kemiğinin kırıldığı iddiası üzerine haklarında dava açılan 3 kardeşin yargılanmasına devam edildi.

Adana 17. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın beşinci duruşmasına tutuksuz sanıklar, doktor Hilmi Resul Karaörs ile avukatları gelmedi.

Mahkeme hakimi, Adana TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden talep edilen doktorla ilgili tedavi evraklarının gönderildiğini belirterek kayda geçti.

Adli Tıp Kurumunun talebi doğrultusunda hastaneden gönderilen tedavi evrakları ile doktor Karaörs'ün Çukurova Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalına sevk edilip, kaburgalarında kırık olup olmadığı, varsa diğer pozitif bulguların da raporlandırılmasını isteyen hakim, rapor geldiğinde duruşma günü beklenmeksizin dosyanın yeniden Adana Adli Tıp Şube Müdürlüğüne gönderilmesine karar verip duruşmayı 1 Haziran'a erteledi.

Adana'da 2015 yılında hastalarıyla ilgilenilmediğini ileri sürüp bir doktoru darbedip kaburgularının kırılmasına neden olduğu iddia edilen Zeki (53), İbrahim (48) ve Murat A. (43) kardeşler hakkında on yedişer yıl onar ay hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle dava açılmıştı.

kaynak:medimagazin.com.tr/20.03.2017