Mersin Tabip Odası'ndan doktor cinayetine tepki

  31.03.2017   2253 okunma   

MERSİN Tabip Odası yönetimi, Aksaray’da Aile Sağlık Merkezi'nde görevli 30 yaşındaki Dr.Hüseyin Ağır’ın silahla vurularak öldürülmesine tepki gösterdi.
Mersin Tabip Odası Başkanı Dr.Ful Uğurhan, düzenlediği basın totplantısında şöyle konuştu:
"Dr.Hüseyin Ağır'ın yaşam mücadelesini kaybettiği gün, Mersin Şehir Hastanesi'nde bir hekim arkadaşımız, muayene için sırasını bekleyen bir hasta tarafından, kapıda uzun süre bekletildiği gerekçesiyle ağır hakaretlere uğramaktaydı. Poliklinik odasında görevini yapmaya çalışan hekim, kendisine yapılan hakaret üzerine kapıya çıkarak, hastasına tanı koyabilmek için yeterli süreye ihtiyacı olduğunu anlatmaya çalışırken, bu kez hakaretler ölümle tehdit edilmeye dönüştü."
Türkiye’de herhangi bir sağlık kurumunda, her an yaşanan benzeri durumların 'sıradan olaylarmış gibi kanıksanmasının beklendiğini' ifade eden Uğurhan şöyle devam etti:
"Biz, sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin her türünü kabul edilemez buluyor, şiddete yol açan etkenleri iyi biliyor ve susmuyoruz. Çünkü biliyoruz ki bizler uygulanan sağlık politikalarının yanlışlığı yüzünden hakarete uğruyor, tehdit ediliyor, darp ediliyor ve öldürülüyoruz. Sağlıkta dönüşümün başlangıcından bugüne kadar geçen 14 yıl boyunca açıkça gördüğümüz gibi, sağlık işletmeleri artık ticari işletmelere dönüştürülmüştür. Temel hedefin kar etmek olduğu bu yeni düzende, ne kadar çok hasta başvurusu o kadar çok kazanç demektir. Hastanelerde, hasta memnuniyeti, müşteri memnuniyetine indirgenmiş, hastaların zarar görmesi pahasına 'müşteri ne derse haklıdır' zihniyeti hakim olmuştur."

kaynak: hurriyet.com.tr/30.03.2017