İhraç edilen Dr. Altaş’a uğurlama: “Geri döneceğiz”

  03.05.2017   1418 okunma   

OHAL kapsamında çıkarılan 689 sayılı KHK ile Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki görevinden ihraç edilen Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Yakup Altaş, alkışlarla uğurlandı.

OHAL kapsamında yayımlanan 689 Sayılı KHK ile ihraç edilen hemşire, uzman tabip, başasistan, tabip, ebe, sağlık memuru, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, eczacı, diş tabibi, psikolog, fizyoterapist ve asistanların da yer aldığı 216 sağlık emekçisinden biri olan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Yakup Altaş, görevinden alkışlarla uğurlandı.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki görevinden ihraç edilen Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Yakup Altaş için TTB ve SES tarafından veda töreni yapıldı. Hastane içerisinde yapılan törende ihraçlar protesto edilirken, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” , “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Alkışlar ve ıslıklar eşliğinde hastane bahçesine inildi ve hastane önünde basın açıklaması yapıldı.

Altaş, "Geri döneceğiz"

Dr. Altaş veda konuşmasında “İktidar bizleri sindirmek amacıyla ihraç ediyor. Bizim demokrasi ve barış talebimizden vazgeçmemizi istedikleri için ve biz de vazgeçmediğimiz için ihraç ediyorlar... Toplumun sağlık hakkını savunduğumuz için ihraç ediyorlar... Biz bu taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz... Geri döneceğiz... Mutlaka kazanacağız...” dedi.

Diyarbakır'da 280 sağlık emekçisi ihraç

Veda töreninde söz alan SES Şube Eş Başkanı Recep Oruç, son 10 ayda Diyarbakır’da hiç bir hukuk ve mevzuata dayanılmadan 280 sağlık emekçisinin ihraç edildiğini belirterek, “Biz arkadaşlarımıza yalnız olmadıklarını bir kez daha göstermek için bu eylemliliği ortaya koyduk. Biz bu kararları tanımıyoruz. Direnmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Mücadeleye devam edeceğiz

TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp ise Altaş hakkında adli mercilere intikal eden bir durum olmadığının altını çizerek, "İhraç için tek gerekçeleri, Altaş'ın muhalif kimliğidir. Üyelerimiz, oda başkanlarımız muhalif kimlikleri gerekçesi ile ihraç edildi. Mağduriyetlerle yüz yüze bırakıldık. Bizler şunu biliyoruz ki 'zulüm ile abad olunmaz'. Bizler direnmeye ve bu hukuksuzlara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

kaynak: birgun.net/02.05.2017