Hekime silahlı saldırı engellendi

  01.08.2017   1772 okunma   

İstanbul'da bir devlet hastanesinde görevli Doktor Melike Güler Ü.'yü servis telefonundan arayarak dışarı gelmesini isteyen şüpheli Murat E. silahını çıkarmak üzereyken güvenlik görevlilerince engellendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre ilginç olay şöyle gelişti: Şüpheli Murat E. geçtiğimiz aylarda İstanbul'da bulunan bir devlet hastanesinin göğüs cerrahisi servisinde doktor olarak görev yapan Melike Güler Ü.'yü öğle saatlerinde servis telefonundan aradı. Doktoru 'Seninle görüşmem lazım. Seninle görülecek bir hesabım var, seni tanıyorum' diyerek tehdit etti. Ertesi gün yeniden Doktor Melike Güler Ü.'yü arayarak 'Samatya İstanbul Hastanesi'nden kalma görülecek bir hesabı olduğunu, hastanenin önünde beklediğini' söyledi. Doktor güvenlik görevlilerine haber vererek şüpheli ile görüşmeye gitti. Şüpheli Murat E.'nin Melike Güler Ü.'ye yaklaştığı ve sağ elini beline götürdüğü sırada güvenlik görevlileri duruma müdahale etti.

Şüphelinin doktorun evinin yanındaki duvara büyük harflerle kendi soyadı ve adının baş harflerini yazarak tehdit ettiği belirlendi. Doktor, Murat E.'den şikâyetçi oldu. Tutuksuz yargılanan Murat E. hakkında 'silahlı tehdit' ve 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma' suçları kapsamında dava açıldı.


Kaynak: sabah.com.tr / 01.08.2017