Sağlıkta Şiddet Ankara Dışkapı Hastanesi'nde

  12.10.2017   2226 okunma   

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybeden bir hastanın yakınları sağlık çalışanlarına saldırıda bulundu.

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fiziksel Tedavi ve Rehabilitasyon kliniğinde yatmakta olan ve 10 Ekim Salı günü hayatını kaybeden bir hastanın yakınları hekimlere, asistanlara saldırdı ve olayı önlemeye çalışan güvenlik görevlisinin burnunu kırdı. Demir çubuklarla hekimleri darp etmek isteyen saldırganlar kliniği de birbirine kattı. Kendilerini bir odaya kapatarak zarar görmekten son anda kurtulan sağlık çalışanları çok zor dakikalar geçirdi.

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu adına Başkan Dr. Vedat Bulut, Genel Sekreter Dr. Mine Önal ve Yönetim Kurulu üyesi Dr. Zafer Çelik saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarına ziyarette bulundu. Fiziksel Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu ve geçmiş dönem Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi olan Dr. Aytül Çakcı’ya ve olaydan etkilenen tüm sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini ileten ATO heyeti emniyet güçleriyle bu şiddetin engellenmesinin mümkün olmadığını, sağlıkta dönüşüm programının şiddeti doğuran asıl unsur olduğunu belirtti.

Dr. Aytül Çakçı olaydan duyduğu üzüntü ve endişeyi dile getirerek “Can güvenliğim sebebiyle izinli olmama rağmen ben bugün buraya diğer hastalarımı düşünerek geldim. Az önce polise verdiğim ifadede de sadece kendi adıma değil burada yatan 30 hastam adına da şikayetçi oldum. Kliniği resmen demir çubuklarla bastılar. Kendimizi asistanlarla birlikte bir odaya kapatmak zorunda kaldık” diye konuştu. Başhekimlikten de talepleri olduğunu belirten Dr. Çakcı “Sağlıkta şiddet diye bir durum var ve bunun dile getirilmesi gerek. Bu şiddetin mağduru hepimiziz, kazanan bir taraf yok” sözlerini kaydetti.


Kaynak: ato.org.tr / 12.10.2017