Ankara'da ambulansta görevli sağlık çalışanları bıçaklandı

  22.10.2017   2990 okunma   

Kalp krizi geçiren bir hastaya müdahale etmek için yola çıkan iki sağlık teknisyeni geçirdikleri kaza sonrası darp edilip bıçaklandı

Başkentte kriz geçiren bir hastaya acil müdahalede bulunmak için yola çıkan 112'nin motorize ekipleri 20 Ekim saat 16.52'de Anadolu Bulvarı üzerinde trafik kazası geçirdi. Bir araç tarafından sıkıştırılan motorlu sağlık ekipleri kazanın ardından 3 kişi tarafından darp ve bıçaklı saldırıya uğradı. Hastaya acil müdahale yolunda feci kaza geçiren sağlık ekipleri şu an hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

AKCİĞERİ ZARAR GÖRDÜ
Kalp krizi geçiren bir hastaya acil müdahale için motorlarına binip yola çıkan sağlık çalışanları Fatih Alıtkan ve Erdem Er trafik kazası geçirdi. Motor sürücülerinin trafikte sıklıkla karşılaştığı sıkıştırma olayı sonrası kaza geçiren acil tıp teknisyenleri kazanın ardından sıkıştırıldıkları aracın içinden çıkan 3 kişinin saldırısına uğradı. Motoru sıkıştırıp kazaya sebep olan zanlıların bıçak darbesiyle ağır yaralanan motorize 112 ekibinde görev yapan sağlık çalışanları Fatih Alıtkan ile arkadaşı Erdem Er hastaneye kaldırıldı. Zor şartlar altında hastaların yaşam mücadelesine destek olan Fatih Alıtkan , Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Karnından bıçaklanan Alıtkan'ın dalak ve akciğerinin zarar gördüğü ve ameliyat edildiği öğrenildi. 27 yaşındaki evli ve bir çocuk babası Fatih Alıtkan 15 Temmuz hain darbe gecesinde istasyon dışında vakada olduğu sırada olayı öğrendikten sonra tüm bölgelerdeki yaralılara müdahale ettiklerini söylediği öğrenildi. Sosyal medyadan, sağlık çalışanlarına yapılan bu çirkin saldırıyı kınayan birçok vatandaş saldırganların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ederek yaşanan şiddetin son bulmasını istedi. Yanındaki kadınlara aldırış etmeden hastaya müdahaleye giden Fatih Alıtkan'ı bıçaklayan ve kaçan Emin Gökhan T. polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.


Kaynak: sabah.com.tr / 22.10.2017