Doktoru darbeden baba ve oğluna hapis cezası

  26.01.2018   2063 okunma   

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde geçen yıl tartıştıkları doktoru darbettikleri iddiasıyla hakkında dava açılan baba ile oğluna hapis cezası verildi.

Siverek 1. Asliye Hukuk Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuksuz yargılanan Osman ile oğlu Yakup Eroğlu ve avukatı katıldı.

Mahkeme başkanı yapılan değerlendirmede sanıkların "Kasten adam yaralama ve silahlı tehditte" bulunduklarının tespit edildiğini belirtti.

Sanık Osman Eroğlu savunmasında Dr. Süleyman Tekeş'in telefonda kendisine küfür ettiğini ve bu nedenle oğlu Yakup ve yakını Mehmet Emin ile birlikte sağlık ocağına gittiğini belirterek "Gelinim ve kızım oradaydı onları alacaktım. Doktorun odasında darbedilen ve hakarete uğrayan benim sonradan gelen doktor Emre 'de benim oğlum Yakup' u yumruklamıştır. Ben atılı suçlamaları hiçbirini kabul etmiyorum, ne ben nede oğlum herhangi bir suç işlemedik. Arbede sırasında bacaklarımdan yaralandım. Olay sırasında doktor Süleyman beni tuttuğundan ben kendimi savunmak için kafamla vurmuş olabilirim." dedi.

Sanık Yakup Eroğlu da savunmasında babasının beyanlarına katıldığını belirterek "Doktorun odasına geldikten sonra ilk olarak doktor babama saldırmıştır. Ben araya girip ayırmak için çabaladım. Ben kimseye vurmadım suçlamaları kabul etmiyorum. Sonradan gelen doktor Emre ise bana yumruk attı. Benim elimde bıçak yoktu. Ben kimseyi tehdit etmedim." dedi.

Davcı Dr. Süleyman Tekeş'in ise duruşmaya gelmediği görüldü.

Mahkeme başkanı, sanık Osman Eroğlu'na "Kasten adam yaralama" suçundan 3 yıl 4 ay, oğlu Yakup Eroğlu'na ise "Silahla tehdit ve kasten adam yaralama"suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

25 Ocak 2017 tarihinde Yenişehir Mahallesi'ndeki Siverek 5 No'lu Aile Sağlık Merkezi'nde görevli Dr. Süleyman Tekeş hasta yakını Osman Eroğlu ile oğlu Yakup Eroğlu tarafından darbedilmişti.


Kaynak: haberler.com / 26.01.2018