SES Zonguldak Sağlık Çalışanlarının Sağlığı Eğitimi gerçekleştirildi

  22.02.2018   943 okunma   

Sendikamızın başlattığı Sağlık Çalışanlarının Sağlığı (SÇS)  eğitimlerinin Zonguldak ayağı Bolu ve Karabük’den üyelerimizin de katılımıyla 10 Şubat 2018 tarihinde Zonguldak Şubemizde gerçekleştirildi.

Eş Genel Başkanımız Gönül Erden’in katıldığı eğitime SES Sendika Okulu danışmanlarından Prof. Dr. Mehmet Zencir ve Sendika Okulu SÇS Modülü üyesi Hamide İpek ile Zonguldak Şube üyemiz Kısmet Cin katkı sundular.

Hamide İpek’in açılış ve tanışma konuşmasıyla başlayan eğitim, Sendika Okulunun tanıtımı ve 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu işveren sorumlulukları ve yükümlülükleri sunumu ile devam etmiştir.

SÇS danışmanlarından Prof. Dr. Mehmet Zencir ise tehlike-risk-iş kazası- meslek hastalıkları ayrımı konusunu risk haritalandırmayı büyük grup çalışması yöntemiyle sunmuştur. SÇS danışman eğitimcileri tarafından belirlenen İki olgu ile katılımcıların değerlendirme ve sunum yapmasına olanak sağlayan çalışma, eğitimin işleyişi açısından verimliliği ve katılımı arttırmıştır. Amaçlandığı gibi SÇS kitabı tanıtılarak okunması önerilen, SÇS Modül çalışmaları olarak kreş ve işyeri isg durum anketi ve kullanılabilecek dilekçeler anlatılırken, yerellere göre eylem planı hazırlığı yapılan eğitim Eş Genel Başkanımız Gönül Erden’in “SÇS stratejik bir mücadele alanıdır” temalı kapanış konuşmasıyla sona ermiştir.


Kaynak: ses.org.tr / 22.02.2018