Çalışma Düzeni Sağlıkta İntiharları Artırıyor!

  18.04.2018   836 okunma   

Sağlık Çalışanları İntihar Raporu ile İSG Anket sonuçlarını bugün sendikamız binasında düzenledikleri bir basın toplantısıyla açıklayan Merkez Yönetim Kurulumuz, sağlık çalışanlarını intihara sürükleyen ağır ve tehlikeli çalışma koşullarının düzeltilmesi çağrısını yineledi.

Merkez Yönetim Kurulumuz adına basına açıklama yapan Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara, TBMM’deki bir soru önergesine verilen yanıtın sağlık alanında uygulanan neoliberal uygulamaların sağlık çalışanlarını intihara sürüklediğini gözler önüne serdiğine dikkat çekerek, “Sendikamız bu verilerden de yola çıkarak sağlık alanında intiharların nedenlerini bir anketle araştırmış ve hazırladığı raporu basın açıklaması ile kamuoyu ile paylaşmayı da uygun görmüştür” diye konuştu.

Sağlık emekçilerini intihara sürükleyen nedenlerin başında ağır ve tehlikeli çalışma koşullarının geldiğinin altını çizen Kara, sözlerine şöyle devam etti: “Sağlık çalışanlarının yaşamlarına son vermesinin sorumlularının başında çalışma koşullarımızın düzeltilmesi için önerilerimizi dikkate almayan Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurumların yöneticilerinin yanı sıra denetleme görevini bile yerine getirmekten aciz Çalışma Bakanlığı’dır. Biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak sağlığımızı kar hırsına teslim etmeyeceğiz. Ağır ve tehlikeli çalışma koşullarının düzeltilmesi için mücadele edeceğiz” diyerek tamamladı.”


Kaynak: ses.org.tr / 18.04.2018