Antalya'da usulsüz rapora itiraz eden doktora saldırı

  10.06.2018   1427 okunma   

Antalya’nın Kemer ilçesinde görevli 49 yaşındaki Aile Hekimi K.Ö., usulsüz sağlık raporu isteyen hastanın istemini reddettiği gerekçesiyle saldırıya uğradı. Çamyuva Aile Hekimliği’nde görevli Aile Hekimi K.Ö. iddiaya göre kendisinden usulsüz sağlık raporu isteyen ve kimliği açıklanmayan erkek hastaya olumsuz yanıt verdi.

Aldığı yanıt karşısında öfkelenen hasta, Doktor K.Ö.’ye saldırdı. Saldırgan, yumruk ve tekme darbeleriyle düşen K.Ö.’ye yerde de vurmaya devam etti. Aldığı darbelerin etkisiyle bayılan K.Ö.’nün sağ bacağında çok sayıda kırık oluştu. Ameliyat edilen K.Ö.’nün tedavisinin sürdüğü belirtildi.

‘Hekimlerin can güvenliği yok’
Antalya Tabip Odası ve Antalya Aile Hekimleri Derneği ise dün yaptıkları ortak açıklamayla saldırıyı kınadı. Antalya Tabip Odası yönetiminden Dr. Aydan İzgi, sağlıkta uygulanan yanlış politikalar nedeniyle hekim-hasta arasındaki ilişkinin zedelendiğini vurgulayarak, “Hekimler yaşanan olumsuzlukların tek sorumlusuymuş gibi gösterilmekte ve hastalar ile karşı karşıya getirilmektedir. Hekimler can güvenliklerinin olmadığının farkındadır” dedi. Antalya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Tayyar Asrık da hekimlere uygulanan şiddetin hiçbir geçerli açıklamasının olamayacağını kaydetti.

Saldırgan serbest
Gözaltına alınan saldırgan H.D. ise, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘En az 10 yıl ceza alması gerekir’
Kararın korkutucu olduğunu söyleyen Antalya Tabip Odası avukatı Münip Ermiş, “Bu en az 10 yıl ceza alması istemiyle dava gerektirir. Bu karar doktora şiddeti teşvik eder durumdadır” dedi.


Kaynak: birgun.net / 10.06.2018