Danıştay: Radyasyon Anjiografi Ünitesi riskli birimdir

  04.07.2018   915 okunma   

Radyasyon Anjiografi Ünitesi’nde görevli hemşire ve sağlık teknikeri çalışanlar döner sermaye ek ödemelerini riskli birim katsayısı üzerinden alacaklar.

Konuyla ilgili olarak Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Radyasyon Anjiografi Ünitesi Biriminde çalışan Hemşire ve Sağlık Teknikeri üyelerimizin döner sermaye ek ödemelerinin riskli birim katsayısı üzerinden ödenmesi taleplerinin reddedilmesi  üzerine  sendikamız tarafından dava açılmıştı.

Açılan davaları kazanmamızın ardından KTÜ Rektörlüğü Trabzon İdare Mahkemesinin çalışanlar lehine olan bu kararına karşı Danıştay’a itirazda bulunmuştu. Danıştay Sekizinci Dairesi kurumun yaptığı itirazı reddederek kararı onadı. Danıştay kararında  2547 sayılı yasada “ve benzeri sağlık hizmetlerinde çalışan personel için” denildiğine dikkat çekerek söz konusu Radyasyon Anjiografi Ünitesi Biriminin de bu kapsamda olduğunu belirtti.

Danıştay 8. Dairesi bu nedenle Trabzon İdare Mahkemesinin verdiği kararın hukuka uygun olduğuna hükmederek onanmasına karar verdi.”


Kaynak:meslekhastaligi.net / 04.07.2018