Atama Bekleyen Sağlıkçılar TBMM'de

  08.02.2019   1801 okunma   

2019 yılı 25 bin sağlık personeli alımının başlatılması için 550 bin atama bekleyen sağlıkçıyı temsilen 550 aday TBMM'de. Sağlık ataması taleplerinin yerine getirilmesi ve alımların başlaması için TBMM'de yoğun mesai yapacaklar.

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı için personel alımı kontenjanlarını açıklamıştı. Branşlar bazında alımlara dair henüz açıklama ve ilanların yayımalancağı zaman belli olmasa da 25 bin kontenjan için ilanların yayımlanması bekleniyor. 2019 yıılında 25 bin sağlık perosneli alımı yetersizliğini dile getirmek ve gündeme oturmak için adaylar TBMM'de.

Sağlık Bakanlığında atama bekleyen 550 bin lise, önlisans ve lisans mezunu sağlık personeli adayları var.

Adayları temsilen de bugün TBMM'de 550 aday tabiri caizse çıkartma yaptı. 2019 yılı sağlık atama kontenjanlarının en az 60 bine çıkarılması, adil kontenjan dağılımı ve tüm branşlara dağılım ve kontenjan verecek bir planlama yapılması için talepler TBMM'de dile getirilecek.
#550AtanamayanSağlıkçıMecliste hasghtag'i ile 4 Şubat 2019 itibarıyla sosyal medyada Twitter'da gündeme oturdular bile.

Adayların beklentileri ve açıklamaları şu şekildedir:

#550AtanamayanSağlıkçıMecliste 60 BİN ATAMA Anne sütü kadar helâldir bizlere @drfahrettinkoca
Bunca emekler boşa gitmemeli. Atanamayan Diplomalı sağlıkçılar olmak istemiyoruz. Bizler alanımızda çalışmak istiyoruz
Seçim öncesi bir atama sözü almak için, adil dağılım için, sağlıkçı mağduriyeti için #550AtanamayanSağlıkçıMecliste
Biz üzerimize düşen her şeyi yaptık ve hâlâ yapmaya devam ediyoruz. Sıra sizde güzel Atama sayıları vererek biz mesleğini seven 550 Bin SAĞLIKÇIYA en büyük iyiliği yapabilirsiniz?
Ağız ve Diş Sağlığı Platformu olarak Bölümümüzün sorunlarını ve Atanma talebimizi yetkililere ve kamuoyuna duyurabilmek için Ankara’dayız 550 bin kişiyi temsilen 550 arkadaşımız TBMM ' de bizde onlara buradan destek oluyoruz ve bir kez daha sesleniyoruz sağlık ataması istiyoruz beklemek istemiyoruz.

kaynak: medihaber.com/06.02.2019