Siirt’tte Doktora Yapılan Saldırıya Tepki

  21.11.2013   3109 okunma   
Siirt'in Şirvan ilçesi Cevizlik Köyü Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan bir doktorun baba oğul tarafından darp edilmesini sağlık sendikalarını bir araya getirdi. Sağlıkçılar doktora saldırıya tepki gösterdi.

İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde toplanan değişik sağılık sendika ve dernekleri, Şirvan ilçesine bağlı Cevizlik Aile Sağlığı Merkezi’nde yaklaşık bir yıldır görev yapan Doktor Barış Dağdelen’in, köyde darp edilip hakarete uğradığı iddia etti.

Siirt Tabip Odası Başkanı Fırat Yılmaz tarafından okunan basın açıklamada, “Şirvan’ın Cevizlik köyünde yaklaşık 1 yıldır canla başla hizmet eden Doktor Barış Dağdelen, köyde yaşayan baba ile oğul tarafından darp edilmiş, hakarete uğramış, hatta Sağlık Ocağı’nın kapısı kilitlenmek sureti ile insanlık dışı saldırıya maruz kalmıştır. Biz sağlık çalışanları olarak, bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Devletin sağlık çalışanlarına yapılan saldırılara ağır cezai yaptırımlar getirmediği müddetçe, kınamaların ve lanetlemelerin sonu gelmeyecektir.” dedi.

‘Sağlıkta Şiddette Hayır' pankattı da açan sağlık çalışanları okunan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

Siirt Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Sosyal Hizmet Çalışanları (Sağlık-Sen), Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen), Siirt Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) destek verdi.


Kaynak: haberler.com / 14.11.2013