Aydın'da 112 Acil Servis Ekibine Saldırı

  25.01.2014   2729 okunma   
Aydın’da yardım çağrısına müdahale eden 112 Acil Servis ekipleri, saldırıya uğradı. Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer, 112 ekibine yönelik saldırıyı kınadı.
 
Aydın 112 Acil Servis İstasyonu’nda görevli “190” kodlu 112 Acil Servis ekibi, önceki gün akşam saat 18.30 sıralarında merkez Osman Yozgatlı Mahallesi’nden gelen yardım çağrısı üzerine bölgeye hareket etti. Dakikalar içerisinde bölgeye ulaşarak epilepsi hastasına müdahale eden 3 kişilik 112 ekibi, hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Bir anda öfkeli kalabalık ile karşı karşıya kalan ekip, bölgede bulunan Ahmet Şerife Şanlı Ortaokulu’na sığındı. 112 ekibinin mahsur kaldığının ihbar edilmesi üzerine, bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Okula sığınarak linç edilmekten son anda kurtulan acil servis görevlileri, ortalığın sakinleştiği bir anda kendi imkanlarıyla kurtulmayı başardı. Daha sonra karakola giderek ifade veren 3 sağlık görevlisi, kendilerine saldıran hasta yakınlarından şikayetçi oldu.
 
112 Acil Servis ekibinin yardım çağrısına en kısa sürede müdahale etmek isterken saldırıya maruz kalmasını sert bir dille kınayan Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer, “Son zamanlarda sağlık çalışanlarına hasta ve hasta yakınları tarafından yöneltilen sözlü ve fiili şiddetin gün geçtikçe arttığını görmekteyiz. Bu anlamda Aydın ilimizde de üzücü bir olay yaşanmıştır. Bir epilepsi hastasına müdahale eden üç Acil Servis görevlisi arkadaşımız, hasta yakınlarının saldırısına uğramış ve bir okula sığınarak canlarını kurtarabilmişlerdir. Sağlık çalışanlarının görevlerini yaparken bu tür saldırılara uğraması insanlık adına utanç vericidir” dedi.

112 Acil Servis görevlilerinin bir can kurtarmak için zamana karşı mücadele verdiklerinin altını çizen Karaer, “112’de görevli acil tıp teknisyeni ve paramedik çalışanları çok zor şartlarda, yaz kış demeden, gece gündüz 24 hizmet vermektedir. Görevi insan hayatını kurtarmak olan 112 personeli, neyle karşılaşacağını bilmeden vakanın olduğu adrese gitmektedir. Her türlü şiddet bir insan hakkı ihlalidir ve insanın vücuduna, ruhuna, düşüncesine, inancına, emeğine, ekmeğine ve idaresine yönelmiş büyük bir tehdittir. Bu olaylar vesilesi ile saldırganları nefretle kınıyor, onlara gereken cevabın hukuk sistemimiz çerçevesinde en iyi şekilde verileceğine inanıyoruz. Her türlü hakarete ve zorluğa rağmen özverili bir şekilde görevlerini sürdüren sağlık çalışanlarının, toplumun en zor mesleklerinden birini icra ettikleri bilinmelidir” diye konuştu.


Kaynak: aydindenge.com.tr / 23.01.2014