Saldırıya Uğrayan Uğrayan Niğde 112 Personeline Sahip Çıkılmadı!

  17.03.2014   3026 okunma   
Saldırıya uğrayan 112 personelleri çanta, sedye ve ekipmanları olay yerinde bırakıp, kendilerini ambulansa kilitleyerek canlarını zor kurtardılar!
Haber merkezimize iletilen olay şu şekilde: 8 mart cumartesi günü Niğde'de eski rektörlüğün yanına gidilen vakada, merkez 1 nolu ekibe bıçaklı saldırıya uğruyor. Saldırı esnasında ambulans personelleri Att İsmail Karatekin, Att  Ayşegül Altın ve şoför Tolga Vahhapoğlu çanta, sedye ve ekipmanları olay yerinde bırakıp, kendilerini ambulansa kilitleyerek canlarını zor kurtardılar!

Ekip saldırı sonrası hemen durumu komutaya bildirerek yardım istediklerini fakat komutadaki meslektaşlarının yeterli dikkati göstermeyerek yardımın gecikmesine sebep olduğu söylediler.

Olayı onların bize bildirdiği şekilde dinleyelim:
''Komutaya bildirilmesinden sonra 17 dakika ancak gelen polislere sitemde buluduk. Emniyetten gelen arkadaşlar: ''Bize 112'ye saldırıldı denilmedi; 2 kişi kavga ediyor dediler'' diyerek ekip talep edildiğini söylediler.

Saldırı anında 112 komuta merkezi 15 dakika içinde 2 defa arandığımızda ve ''nerede kaldı polis'' deniğimizde, komutadaki arkadaşlarımız rahat tavırlar ile, ''Burası çok yoğun, bir sizin ekip yok(!), söyledik işte polise, ne yapalım'' diyerek yardım isteyen bizim ekibi terslediler.

Daha sonra 112 çağrı merkezine gittiğimizde can havli ile ''neden bizle lgilenmediniz arkadaşlar, adam bizi öldürecekti'' dediğimizde bize sert çıkan, ''Biz burada ne çekiyoruz? Siz sadece vakaya çıkıyorsunuz, isterseniz gelin yer değiştirelim'' deyip aynı vakaya neredeyse bizi tekrar çıkartmaya çalışacakken, 3042 ekibini aynı vakaya gönderen Emine ve Selma adlı personellere çok kızdık.

Komuta doktoru ise o karmaşa içerisinde ''Çok sinirlenmişiniz bir bardak su için.'' demekten başka hiçbirşey yapdı. Bir kere bile geçmiş olsun diye aramayan başhekim, şube müdürü, sağlık müdür yardımcıları ve sağlık müdürünün bu vurdum duymazlığını unutmayacağız. 112 personeli bu saldırıda sahipsiz bırakıldı!

Olaydan hemen sonra arayan, hem mesai arkadaşım hem de 112 Türk Sağlık Sen temsilcisi Mehmet Ünaldı'ya ve
saldırıyı duyupta geçmiş olsun diyen tüm arkadaşlara teşekkür ederiz.

ATT İsmail KARATEKİN

kaynak: 112acilservis.net / 13.03.2014