Doktora Sopalı Saldırı

  20.03.2015   2755 okunma   
Osmaniye’de bir hasta yakını, aile hekimini muayenehanesinde başına sopayla vurarak yaraladı. Doktorun başına 6 dikiş atıldı.
Edinilen bilgiye göre, Kurtuluş Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Aile Hekimi Mehmet Ali Aykan, önceki gün bağımlı bir hastasına yeşil reçete kapsamında ilaç yazdı. bugün de hastanın babası olduğu bildirilen bir kişi, oğluna ilaç yazan doktorun muayenehanesini sopayla bastı.
Şahıs, hastalarının yanında elindeki sopayı Dr. Mehmet Ali Aykan’ın başına vurduktan sonra olay yerinden ayrıldı.
Başından yaralanan Dr. Aykan, Osmaniye Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada başına 6 dikiş atılan Dr. Aykan’ın sağlık durumunun iyi olduğu, kendisine saldıran şahıstan şikayetçi olduğu öğrenildi.
"BÜYÜKLERİMİZ BU GİDİŞATA DUR DEMELİ"
Osmaniye Aile Hekimleri Dernek Başkanı ve Osmaniye Tabip Odası Kurucusu ve Genel Sekreteri Dr. Cengiz Dağlaraştı ve Osmaniye Sağlık Sen Şube Başkanı Muhittin Çenet, yaptıkları ortak basın açıklamasında, aile hekimine yapılan şiddeti kınadıklarını belirterek, "Ülkemizde son yıllarda sağlıkta yaşanan gelişmelerle beraber hastalarımızın memnuniyetinin artması ile beklentileri de aşırı artmıştır. Hastalarımıza canla başla gecesini gündüzüne katarak hizmet vermeye çalışan sağlık camiamızın hizmet yükü ise çok fazla artmıştır. Hasta memnuniyetinin yüzde 90’lara çıktığı ve Türkiye sıralamasında aile hekimliğinden memnuniyet oranı olarak 1. sırada yer alan Osmaniye’mizde bu elim saldırının olması ise düşündürücüdür. Bununla beraber sağlık çalışanlarının ise memnuniyet oranları her geçen gün düşmektedir. Hekime ve sağlık çalışanına yapılan şiddetin ise savunulacak yanı olamaz. Büyüklerimizden artık bu gidişata dur demelerini bekliyoruz" dedi.
"REHABİLİTASYON MERKEZLERİ KURULMALI"
Toplumumuzda şiddete meyilli bu kişilerin psikolojik rehabilitasyona tabi tutulmaları hastalara ve topluma yardım sağlayan kurum ve kuruluşlarda belirli sürelerle zorunlu çalışmaya tabi tutulmalarını öneren Dağlaraştı ve Çenet, "Bu olayda ise bağımlı bir hastanın ailesi tarafından şiddet uygulanmıştır. Bakanlığımız bu tür hastalar için aile hekimlerimizi görevlendirmeyi düşünmektedir. Bizler zaten bu hastalarla iç içeyiz. Bu konuda da başarılı olunması için bu bireylerin Avrupa’da uygulaması mevcut olan ve her ilde-ilçede imkan varsa mahallelerde rehabilitasyon merkezlerinin acilen kurulması gerekir" ifadelerini kullandı.

kaynak: milliyet.com.tr/19.03.2015