Suruç'ta Doktora Yönelik Saldırı Kınandı

  26.03.2015   3087 okunma   
Şanlıurfa'nın Suruç İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli Üroloji Uzman Dr. Erdal Aktan'a yönelik saldırı kınandı.
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde hasta yakınları tarafından önce hakarete uğrayan ardından ise darp edilen Üroloji Uzman Dr. Erdal Aktan'a yönelik saldırıyı kınamak için bir araya gelen SES üyeleri, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Kobani'de IŞİD'in işgal girişimi sonrası ilçeye çok sayıda sığınmacının geldiğini ve bununla birlikte sağlık hizmetlerinde sıkıntılar yaşandığının da hatırlatıldığı basın açıklamasında, çalışanların sık sık şiddete maruz kaldığı belirtildi.

Hastane önünde sağlık çalışanları adına basın açıklamasını okuyan SES Şube Eş Başkanı Dr. Reşat Doğan, yaşananları kınayarak bir daha bu tür olaylarla gündeme gelmek istemediklerini söyledi.

Doğan açıklamasında "Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin bir cezai yaptırımının olmaması bu şiddetin bir kültür haline gelmesine neden oldu. Biz bu açıklamayı okurken muhtemelen bu şiddet eylemini yapanlar çevresindekilere doktoru nasıl dövdüğünü kendini kahramanlaştırarak anlatıyordur. Eğer şiddeti yapanlar bu işin sonucunun ağır cezai yaptırımlar olduğunu bilseler biz her gün sağlıkta şiddet haberi duyar mıydık.

Suruç devlet hastanesinde kısıtlı imkan ve yetersiz sayıda çalışan ile sağlık hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Kobani olaylarından dolayı iki katına çıkan ilçe nüfusuna sağlık hizmetinin aksamaması için özverili bir şekilde çalışan arkadaşlarınız hiç hak etmedikleri şiddete maruz kalıyorlar.

Bu gün üroloji uzman doktorumuz Erdal Aktan arkadaşımıza hasta yakınları tarafından ağır hakaret ve küfürler yapılmıştır. Bu yetmiyormuş gibi 2 kişi tarafından darp edilmiştir. Hastanemizde uzun yıllar tek üroloji uzmanı olarak özverili bir şekilde çalışan bir arkadaşımıza yapılan bu eylemi şiddetle kınıyor sorumluların cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

kaynak: haberler.com/23.03.2015