TRT 'Şiddete Davetiye' Çıkardı, Hekimler Tepki Yağdırdı!

  20.04.2015   2344 okunma   

Sağlıkta şiddet konusu son zamanlarda tıp camiasının en çok konuştuğu konuların başında geliyor. 3 yıl önce bu günlerde (17 Nisan) Dr.Ersin Arslan'ın katledilmesinden sonra, sağlıkta şiddetle ilgili yapılan araştırmalarda, şiddetin 3 kat arttığı belirtiliyor.

Sağlıkta şiddetin artmasının bir nedeni olarak da medyanın sorumsuzluğu herkesin ortak fikri. İşte dün gece bu sorumsuzluğun açıkça gözler önüne serildiği sahne TRT'de yaşandı.

TRT'de Ersin Düzen tarafından sunulan Stadyum proğramında girilen alt yazı ve onrasında gösterilen VTR, adeta 'hekime şiddete davetiye' niteliği taşıyordu.

“BÖYLE DOKTOR GÖRÜLMEDİ! YARALANAN VATANDAŞI BIRAKTI TELEVİZYONDAN MAÇ İZLEDİ” altyazısıyla önce seyircilerin hekimlere yönelik şiddet duygusu arttırılırken, sonradan girilen VTR ise sorumsuzluğun bu kadarına da pes dedirtti. Önce tüm izleyiciyi Türkiye'de yaşanmış gibi algı yaratılan olayın Arjantin'de olduğu anlaşıldı.

Twitterda tepki yağdı

Başta hekimler olmak üzere bir çok twitter kullanıcısı, bu sorumsuzluğa tepki gösterdi. Yapılan sorumsuzluğun özellikle devletin kanalında olması hekimleri bir kat daha kızdırdı. İşte tepkiler:





kaynak: medimagazin.com.tr/19.04.2015