İzmir'de hekime saldıran kişi bir ay tutuklu kaldı

  10.10.2017   1948 okunma   

İzmir Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde 25.08.2017 tarihinde bir kişi görevli hekim Yakup Gökhan Doğramacı'yı yaralamıştı.

Beyaz kod verilmesinin ardından şüpheli göz altına alınmış ve hakkında İzmir 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 26.08.2017 tarihinde Tutuklama Kararı verildi. Ancak daha sonra şüphelinin 25.09.2017 tarihinde tahliye edildiği öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak Dr. Yakup Gökhan Doğramacı "Sağlık çalışanına yönelik, basit yaralama şeklindeki şiddet karşısında şüpheli bir ay tutuklu kalmıştır. Sağlık çalışanına yönelik basit yaralama sebebiyle şüphelinin 1 ay tutuklu kalması şiddetin önlenmesi için önemli ve örnek bir karardır." değerlendirmesinde bulundu.

Saldırganın tutuklanmasına dair mahkeme kararı şu şekilde:
"Maddeler : Basit Yaralama (Türk Ceza Kanunu 86/2)
Tutuklanma Sebebi : Dosyada mevcut şüpheli savunmaları, KOD tutanağı, müşteki beyanları, bilgi alma tutanakları, mağdura ait adli muayene raporları ve diğer deliller birlikte değerlendirildiğinde şüpheli SEDAT SARAÇ' ın üzerine atılı basit yaralama suçunu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin olduğu, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, tutuklama yasağının bulunmadığı, şüpheliye isnat edilen suçun alt ve üst hadleri, atılı suça nazaran tutuklama tedbirinin ölçülü bulunması ve adli kontrol tedbirinin yetersiz kalacağı dikkate alındığında CMK 100. Maddeye Göre hükmüne tevfikan yukarıda yazılı sebeplerden dolayı tevkifine karar verilmiş olan şüphelinin tevkifi için müzekkeredir. 26/08/2017"

 

Kaynak: Sağlık Çalışanlarının Sağlığı / 10.10.2017