Konya'da sağlık çalışanına şiddet protesto edildi

  21.10.2017   2068 okunma   

Geçtiğimiz günlerde Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çalışan hemşire Halime Gürkan’a bir hasta tarafından fiziki ve sözlü saldırıda bulunulmuştu. Söz konusu olay üzerine sağlıkta yaşanan şiddet olaylarını kınamak ve konu hakkında düşünceleri paylaşmak amacıyla Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bahçesinde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

KARŞILIKSIZ KALMAMALI
Toplantıya Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal, hastane çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal, “19 Ekim tarihinde hastanemizde çalışan hemşire Halime Gürkan, kendini bilmez sağlık magandalarının fiziki ve sözlü şiddetine maruz kalmıştır. Mağdur çalışanımız Halime Gürkan, darp raporu aldığı halde görevine devam etmiştir. Bu sağlık çalışanımıza yapılan saldırı karşılıksız kalmamalıdır. Nasıl ki hasta hakları varsa biz sağlık çalışanlarının hakları da hayata geçirilmelidir.” dedi.

Başkan Zeynel Abidin Uysal, önceki günlerde Kars’ta bir doktorun kalbinden bıçaklanarak öldürüldüğünü  hatırlatarak Sağlık Bakanı Op. Dr. Ahmet Demircan’dan yeni dönemde mağduriyetlerin giderilmesi için bir çalışma beklediklerini kaydetti.


Kaynak: hakimiyet.com / 21.10.2017