Manisa'da hasta doktora silah çekti

  03.05.2018   1522 okunma   

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde dün yine hekime yönelik şiddet olayı yaşandı. AMATEM servisinde poliklinik hizmeti veren doktor muayene ettiği hasta tarafından silah çekilerek şiddete uğradı. Hastayı, odada bulunan güvenlik görevlisi etkisiz hale getirerek silahı elinden aldı. Hasta sorgulanmak üzere güvenlik güçleri tarafından karakola götürüldü.  

‘HEKİME YÖNELİK ŞİDDETİ KINIYORUZ’

Manisa Tabip Odası, olayla ilgili açıklama yaparak  hekime yönelik şiddeti kınadı. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete bir yenisinin daha eklendiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi “2 Mayıs 2018 tarihinde Manisa Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi’nde poliklinikte görevi başında bir hekimin muayene ettiği şahıs, muayene sırasında belinden silahını çekmek suretiyle yoğun bir panik ve korku ortamı yaratmıştır. Meslektaşımızın maruz kaldığı bu silahlı şiddet olayını kınıyor meslektaşımıza geçmiş olsun diyoruz.

YETKİLİLERE GÖREVE DAVET ÇAĞRISI

Son yıllarda sağlık çalışanlarına yönelik gitgide artan sözlü, fiziksel, silahlı saldırı olayları konusunda kamuoyunun dikkatini çekiyor, sağlıkta şiddetin nedenleri ve çözümü konusunda yetkilileri bir kez daha göreve davet ediyoruz.

Yoğun iş yükü altında görev yapan sağlık çalışanlarına sahip çıkılmadığı, yalnız bırakıldığı duygusunu taşıyoruz. Çalışma ortamında alınması gereken tedbirlere dikkat çekiyor, uzun süredir gündemde olan ve bir türlü yasalaşmayan sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkarılmasını talep ediyoruz.”

 

Kaynak: manisamanset.gen.tr / 03.05.2018