Konya Seydişehir'de 112 ekibine saldırı

  24.08.2018   2131 okunma   

Seydişehir 112 Ekipleri  arrest (kalp durması)  ihbarı değerlendirmek üzere Gevrekli mahallesine gittiklerinde saldırıya uğradılar.

İddialara göre ; 112'e ekipleri 14:06'da bir ihbarı değerlendirerek ilçeye bağlı Gevrekli mahallesine 11 dakika sonra yaklaşık 15 KM ilerde bulunan mahalleye 14:17'de girdiklerinde çok geç kaldığı öne sürülerek  saldırıya uğradılar.

Saldırı sonucunda ambulansın camı patlayıp koltukta oturan sağlık personelleri kırılan camlardan hafif şekilde yaralandı. Beyaz kod verilen olayda sağlık personeli can güvenliği olmaması gerekçesi ile olay yerinden kaçtı. Fakat yine iddialara göre, mahallede bulunan 3-4 araçla ambulansın peşine düşüp kovalayan hasta yakınları ile olan kovalamaca Seydişehir ilçe emniyet müdürlüğünün önünde sona erdi. Sağlıkçılar olayı savcılığa verdikleri suç duyurusu ve bakanlığa verdiği beyaz kod ile duyurdu.

Öte yandan saldırı sonucu müdahele edilemeyen hasta hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. Ambulans tamir olmak üzere Konya'ya gönderilirken sağlıkçıların hayati tehlikesi bulunmuyor.


Kaynak: seydisehirajans.com / 24.08.2018