'Bakan yeğeniyim' deyip doktoru darp etti

  24.01.2019   1529 okunma   

Bir devlet hastanesinde randevuya geç gitmesine rağmen içeri girmek isteyen Emirhan A., biri hamile ve biri engelli iki hastadan sonra içeri alınacağı cevabını alınca ‘Ben bakan yeğeniyim’ diyerek odaya girdi ve uzman doktoru darp etti. Uzman doktora 6 gün iş göremez raporu verildi.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde randevuya geç gitmesine rağmen içeri girmek isteyen Emirhan A., biri hamile ve biri engelli iki hastadan sonra içeri alınacağı cevabını alınca ‘Ben bakan yeğeniyim’ diyerek odaya girdi ve uzman doktoru darp etti. Uzman doktora 6 gün iş göremez raporu verildi.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Kardiyoloji Polikliniği’nde meydana gelen olayda Emirhan A. kayınvalidesini 11.40'taki muayene randevusuna saat 13.30'da götürdü. Emirhan A., kapıda bulunan sekretere kendilerini içeriye almasını söyledi. Emirhan A.’ya randevusuna geç kaldığı, önce biri hamile ve biri de engelli hastanın içeri alınacağı ve kayınvalidesinin daha sonra muayene odasına alınacağı söylendi.

ODAYA DALIP UZMAN DOKTORU DARP ETTİ

Bunun üzerine "Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz?" diyerek içeri girmeye çalışan Emirhan A.,’nın bu tavrından sonra hastanede beyaz kod alarmı verildi. Beyaz kod alarmı verildiğini duyan Emirhan A., "Beyaz Kod verirseniz verin. Ben Bakan yeğeniyim" diyerek odaya girdi ve muayenede olan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Direnç Yılmaz’ı tutup kapıya çarparak darp etti. Sol omzu çıkan Uzman Doktor Yılmaz, 6 gün iş göremez raporu aldı.

SALDIRGAN SERBEST BIRAKILDI

Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Emirhan A. ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

TABİP ODASI: HİÇBİR GEREKÇE SAĞLIK ÇALIŞANINA SALDIRI NEDENİ OLAMAZ

Olayla ilgili olarak Bolu-Düzce Tabip Odası Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Saldırıyı kınıyor, saldırganın yargılanıp gereken cezayı almasını diliyoruz. Hiçbir gerekçe sağlık çalışanına saldırı nedeni olamaz. Şiddet çözüm yolu değildir. Sağlık sisteminin en önemli iki bileşeni sağlık çalışanları ve hastalardır. Herkesin iyice düşünmesi ve sağlık hizmeti sunanları karşılaştıkları sorunların sorumlusu olarak görmekten ve çözümü onlara şiddet uygulayarak bulacaklarını sanmaktan vazgeçmesi gerekmektedir. Tabip odası olarak süreci izleyeceğiz ve meslektaşımızın hak arayışında yanında olacağız."

kaynak: ilerihaber.org/23.01.2019