Hekimler: Mesleğimize sahip çıkıyoruz

  19.03.2019   1263 okunma   

Türk Tabipleri Birliği (TTB) çağrısıyla, 14 Mart Tıp Bayramı Haftası kapsamında bir araya gelen hekimler ve sağlık çalışanları, beyaz önlükleri ile Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünden Kadıköy İskele Meydanı’na “14 Mart Büyük Hekim Yürüyüşü” gerçekleştirdi.

Yürüyüşe CHP milletvekili Dr. Ali Şeker, HDP Milletvekili Oya Ersoy, DİSK Genel Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen de katılırken çevredeki yurttaşlar da alkışlarıyla destek verdi. Sağlıkçılar, İskele Meydanı’nda hayatını kaybeden meslektaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, sağlıkta yaşanan sorunlara dikkat çekerek “Maalesef hastaneler bugün işletmeye, hastalar müşteriye çevrilmiş durumda. Sağlık kurumları parçalanıyor, yok ediliyor. Üniversite hastaneleri ekonomik olarak çökertilmekte. Gelecekte tıp eğitimi alanların ve hastaların ciddi sorunlar yaşayacağı anlamına geliyor. Ne yazık ki sülükcüler, hacamatçılar takdir görmeye başlamıştır. Bilim dışılığa karşı olmak için buradayız. Herkese eşit, ücretsiz sağlık hizmeti verilmesini talep ediyoruz” dedi.

‘Sahip çıkıyoruz’

TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman ise özetle şunları kaydetti: “14 Mart 1919’da İngiliz işgalindeki İstanbul’da, bu işgale karşı bir harekât başlatmak isteyen Tıbbiyeli Hikmet, 14 Mart 1919’da Haydarpaşa’da bir toplantı düzenledi. Bu toplantıya öğrencilerle beraber hocalar ve doktorlar, asistanlar da katıldı. Bağımsızlık ve özgürlük patlaması bu şekilde başladı. Bu sene 100’ncü yılı. Bizim için çok önemli. Biz Tıbbiyeli Hikmet ve arkadaşlarının yolundan devam etmek istiyoruz. Bizler de 100 yıl önce olduğu gibi bugün de ülkemize, mesleğimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz.” Etkinlik, balonların uçurulmasıyla son buldu.

kaynak: cumhuriyet.com/17.03.2019