Trabzon'da şok olay.. Sağlık Memurunun burnunu kırdılar

  11.07.2019   2322 okunma   

Trabzon’un Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Hastalıkları hastanesinde çalışan Sağlık Memuru, acil servisde görevi başında tartıştığı hasta yakını tarafından darp edildiği iddia edildi

Aldığı kafa darbesiyle sağlık memurunun burnu kırılırken, olaya karışan ve kardeş oldukları belirtilen şüpheliler polisin takibi sonucunda yakalandı. 

Olay, Trabzon Ahi Evren Göğüs Hastalıkları Hastanesinin acil servisinde önceki gün yaşandı. Enjeksiyon yaptırmak için kardeşini hastaneye getiren bir kişi, iddialara göre Acil Serviste görevli Sağlık Memuru Savaş Balcı ile tartıştı. Tartışma sonrasında ise şahısın Sağlık Memuru Balcı'yı darp ettiği ileri sürüldü. Sağlık memuru aldığı kafe darbesiyle burnu kırılırken sonrasında ‘Beyaz kod’verildi. Beyaz kod verilmesinin ardından olay yerine polisin geleceğini anlayan şüpheli şahıs, enjeksiyon yaptırmak için hastanede bulunan kardeşini de yanına alarak olay yerinden kendilerine ait araçla kayıplara karıştı.   İki kişi, polisin takibi sonucu yakalanarak Polis Merkezine götürüldü. 

SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPTI.. 

Trabzon’da yaşanan bu saldırı olayı ise bir çok kesimin tepkisini çekti.  Trabzon İl Sağlık Müdürlüğünce konuyla ilgili saldırının gerçekleştiği Ahi Evren Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesinin bahçesinde bir basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya saldırıya uğrayan ve burnu kırılan Savaş Balcı’nın yanısıra, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta,  Hastane Başhekimi Dr. İsmet Durmuş, Başhekim Yardımcısı Levent Karanis, Yavuz Selim Kemik Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Atalı, Vakfıkebir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Aydın, Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Mustafa Serdar  ile hastane çalışanları katıldı. 

HASTAYA ŞİFA VEREBİLMEK İÇİN… 

Konuyla ilgili bugün ise saldırıya uğrayan Balcı’nın temsilcisi olduğu, Türk Sağlık Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar, açıklama yaptı.  Serdar, "Hastaya şifa verebilmek için hazırlık yaparken hiç beklemediği bir anda aldığı kafa darbesiyle daha kötü sonuçla karşı karşıya kalması muhtemel olan Sendika Temsilcimiz hadisenin yaşandığı anda Beyaz Kod vermiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs enjeksiyon yaptırmak için hastanede bulunan kardeşin yanına alarak olay yerinden kendilerine ait araçla kaçmışlardır. Polisin takibi sonucu yakalanan şahıslar halen karakolda tutulmaktadırlar.   İnsanlarımıza kesintisiz sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanı arkadaşımıza karşı yapılan bu çirkin saldırıyı,saldırganı ve azmettiricisini lanetliyoruz. İnsana ve insan sağlığına hizmet gibi kutsal bir meslek icra eden sağlık çalışanlarına karşı artarak devam eden şiddet ve darp'ın her defasında son bulmasını arzu etmemize rağmen, yetkililerin bu önemli soruna yeterli düzeyde önem vermediklerini ve çare aramadıklarını gözlemlemekteyiz” ifadelerini kullandı. 

DAHA ÖNCE DE YAŞANDI… 

Daha önce de bu tür olayların yaşandığına dikkat çeken Serdar, "Daha önce ki yıllarda yurdumuzun birçok yerinde olduğu gibi ilimizde de onlarca fiili şiddet, darp, yaralanmalar ve cinayetler işlendi. Bu menfur saldırılarda Hekimlerimiz ve sağlık çalışanları görev yaptıkları sağlık tesislerinde canlarını verdiler. Kalıcı sakatlıklar yaşandı, yaralananlar ve psikolojik travma geçirenler oldu. Acil servis hekiminin burnunu kırdılar, Acil servis koridorunda Hekimlerimizi kovaladılar, Aile hekimine görevi başında silahlı tehdit ettiler, Hamile ATT'ye hem de Karakolda tekme atıldı, Hekim'in boğazı sıkıldı, Evde Sağlık Hizmetleri Ekibine Sille tokat saldırdılar vb. birçok üzücü hadiseler yaşandı ve halen yaşanmaktadır. Şiddet ve darpı yapanların bir kısmı para ve ertelenen  hapis cezası almalarına rağmen ne yazık ki bu cezalar bile toplumdaki saldırgan ruh taşıyanlar nezdinde yeterli ve caydırıcı olmamakta ve şiddet artarak devam etmektedir. Anlaşılıyor ki Sağlıkta yaşanan Şiddetin önlenmesi için daha fazla caydırıcı tedbirler alınmalı, yasal değişikliklere gidilmelidir” dedi


kaynak: 61saat.com/09.07.2019