“Sağlık çalışanlarına gerekli değer verilmeli”

  31.07.2019   1523 okunma   

Batman’da sağlık çalışanlarına yönelik saldırıyı kınayan Batman SAĞ-ÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, sağlık çalışanlarına gerekli değerin verilmesi gerektiğini söyledi.

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş yazılı basın açıklaması yaparak, Batman Bölge Devlet Hastanesinde görevi başında bulunan 5 hemşire ile güvenlik görevlisinin hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğraması olayını kınadı.

Hastanelerin birer şifa yuvası olduğuna işaret eden Güneş, “Sağlık personellerinin her biri de şifa dağıtıcısı. Şehrimizde şimdiye kadar sağlık personeline yönelik şiddet olayları çok az görülmüştür. Lakin son bir hafta içinde sağlık personellerini ve duyarlı halk kitlesini hem şaşırtıp hem fazlası ile üzecek iki haber ile karşılaştık.” dedi.

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırının bir daha tekrarlanmaması gerektiğini belirten Güneş, “26.07.2019 tarihinde saat 13.45 sıralarında Bölge Hastanesi Ortopedi Kliniğinde görevi başında bulunan 5 hemşire, hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğramıştır. İkinci bir şiddet olayı da 28.07.2019 tarihinde yaşandı. Acil ve yataklı servisler önünde görevi başında bulunan güvenlik görevlisi hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğramıştır. Kendi canı pahasına, hastalarının hayatını kurtarmaya çalışan sağlık personeline yönelik saldırılar kabul edilemez. Bu tür davranışları kınıyoruz. Şehrimizde bu tür olayların bir daha tekrarlanmamasını, sağlık çalışanlarına gerekli değerin verilmesini diliyoruz.” diye konuştu.

kaynak: ilkha.com/30.07.2019