En Fazla Dayak Yiyen Doktor!

  22.09.2012   4615 okunma   
İstanbul Esenyurt Devlet Hastanesi'nde 2012'nin ilk 8 ayında doktorlar 10 defa fiziksel saldırıya uğradı. Bu 10 saldırının 4'ünde hedef hastanenin Başhekim Yardımcısı Dr. Abdullah Gökçe Keskin'di. Bir kez levye, bir kez de sedye demiriyle darp edilen doktor Keskin, diğerlerinde ise tekme tokat dövüldü.

İstanbul'da 2012'nin başından bu yana 187 hekimin hasta yakınlarınca darp edildiği belirlendi. Saldırıların 109'u devlet ve eğitim araştırma hastanelerinde, 27'si özel muayenehanede, 8'i sağlık ocağında, 27'si aile sağlık merkezinde, 13'ü üniversite hastanelerinde yaşanırken, 3 işyeri hekimi de çalıştıkları işyerinde saldırı yaşadı. Hekime yönelik şiddetin en yoğun yaşandığı hastanelerin ilk sırasında ise Esenyurt Devlet Hastanesi var. Hastanede 8 ay içinde 10'u darp olmak üzere tutanakla belirlenmiş 110 saldırı yaşandı. Hastanede 9 doktor istifa etti, ataması yapılan 15 doktor ise göreve başlamadı. İstanbul Tabip Odası yetkilileri, Esenyurt Devlet Hastanesi'ne atanan doktorların kendilerini arayarak, başka yerlerde çalışmak istediklerini belirtiyor. Hastanede en fazla şiddet yaşayanların başında başhekim yardımcısı Dr. Abdullah Gökçe Keskin geliyor. Aralarında Keskin'in de olduğu olayların en sonuncusu 4-5 Ağustos tarihlerinde yaşandı. 

BIÇAKLI SALDIRI 
Daha çok Doğu'dan göç edenlerle Roman vatandaşların yaşadığı semtte, iki grup arasında çıkan kavga sonucunda 4 Ağustos'ta saat 22.30 civarında, hastaneye 112 Acil Ambulansı ile getirilen 8 hafif yaralı hastadan üçü, kendilerine acil müdahale edilmediği gerekçesiyle sağlık çalışanlarına bıçakla saldırdı. 5 Ağustos günü de, önceki günkü saldırının neredeyse aynı yaşandı. 6 Temmuz'da acil servise gelen bir hastanın yakınının 'hastasıyla yeterince ilgilenilmediği' bahanesiyle nöbetçi hekime bıçak çekmesi sonucu nöbetçi hekim görevini yapamaz hale geldi. 

YOĞUN BAKIMA KALDIRILDI 
Meslektaşının nöbetini devralan Dr. Abdullah Gökçe Keskin, acil servise gelen bir başka hastayı muayene ettiği sırada, hastanın yakını bir sedyenin demirini çıkartıp kafasına vurmak suretiyle Keskin'e saldırdı. Baygınlık geçiren Keskin, yoğun bakıma kaldırıldı. Keskin 20 gün işgöremez raporu aldı. Aynı hastanede daha sonra, Dr. Abdullah Doğru ile birlikte acil serviste görevli hekimler ve güvenlik görevlisi fiziki saldırıya uğradı. Bazı günler 247 hastaya baktığını anlatan Keskin yaşadığı bir saldırıyı şöyle anlatıyor: "16 Mart'ta hastaneye getirildiğinde ölen hastanın yakınlarının levyeli saldırısına uğradım. Beni zaten ölmüş olan yakınlarının ölümünden sorumlu tuttular. Ancak hastanenin tüm kapılarını kapatarak önlem alabildik. Toplamda 4 kez fiziki saldırıya uğradım. İki ayrı olayda da yumrukla ve tekmeyle dövdüler." 

'PANİK ODASI' KURULDU 
Hastanede 22 Haziran'da sinir krizi geçirerek gelen hastaya ilk müdahalenin yapılmasından sonra bir süre izlenilmesi için müşahede altına alındı. Doktoru hastasının yanında görmeyen hasta yakını, hastasıyla ilgilenilmediği için saldırıya geçti. Daha sonra diğer hasta yakınları da kışkırtılarak kalabalık bir grup Acil'i bastı. Güvenlik görevlileri de darp edildi. Doktor hasta yakınlarının elinden zor kurtarıldı. Hastane çalışanları Acil Servis'i bir saatliğine kapatmak zorunda kaldı. Hastanede geçtiğimiz günlerde, hasta yakınlarının saldırısı yüzünden bir 'panik odası' kuruldu. Hastanede şiddetin ortaya çıkma hissi başladığı zaman, bütün sağlık çalışanlarının elindeki işi bırakıp kendilerini 'panik odası'na kapattığı ve tehlike geçene kadar burada bekledikleri öğrenildi. Ancak 'panik odası' hasta yoğunluğu nedeniyle iptal edildi. Hastane çalışanları hâlâ güvensiz bir ortamda çalışıyor. 


Kaynak: sabah.com.tr