Hekime Polis Şiddeti Meclis Gündeminde

  04.11.2012   3085 okunma   
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Ulus Meydanındaki polis saldırısı sonrasında Numune Hastanesi'nde doktorlara uygulanan devlet terörü iddiası TBMM'ye taşındı. 

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, 29 Ekim'de, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine, beş polis memurunun başvuruları sonrasında, sağlık çalışanlarına tehdit yolu ile şiddet uygulandığı iddialarını Meclis'e taşıdı.
 
Atıcı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, "29 Ekim 2012 günü saat 15.00 sıralarında, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne, (birine benim bizzat Ulus'ta Birinci Meclis önünde ilk yardım müdahalesinde bulunduğum) beş polis memurunun başvuruları sonrasında, sağlık çalışanlarına tehdit yolu ile şiddet uygulandığı yazılı basına yansımıştır. Hastanenin acil servisinde görevli hekime, bir Sağlık Bakanlığı çalışanının 'başına kötü bir şey gelmesini istemiyorsan dediğimi yap' diyerek çalışanları tehdit ettiği ve hastalardan sorumlu olmayan kişilerin de olaya karışarak tehditlerini sürdürdükleri ifade edilmektedir. Sonradan, Hastane Başhekimi'nin de Acil'e gelip hakaret yolu ile görevli hekime sözlü şiddet uyguladığı kayıtlara geçmiştir" dedi. 

"Ankara'nın göbeğindeki bu olay, sağlık çalışanlarını, 'şiddete sıfir tolerans' iddiasındaki bakanlığın şiddetine maruz bırakmıştır" diyen Atıcı, şu sorulan yöneltti: "Acile başvuran polis memurlarına olduğundan farklı (gerçeğe aykırı) bir adli rapor aldırma isteği olmuş mudur? İstendi ise, kim veya kimler istemiştir? Hastane Başhekiminin, acil servisteki hastalara yazılan adli raporları sorgulama yetkisi var mıdır? Başhekim'in Hastanede bulunmasının adli rapor talebi ile ilgisi var mıdır? 'Şiddete sıfir tolerans' çerçevesinde sözlü ve siyasi şiddet uygulayan Bakanlık çalışanı ve Hastane Başhekimine idari soruşturma açılmış mıdır?"


Kaynak: Sol Gazetesi - 04.11.2012